p3MEFX0XjPc
Болен ми лежи Миле Попйорданов

Download "Болен ми лежи Миле Попйорданов" MP3 or MP4 for free

clip.dj - the fastest high quality YouTube to MP3 and MP4 converter in high definition

Description: Болен ми лежи Миле ПопйордановИзп.Краси ШалевАлбум:"Песента на емигранта"

Болен ми лежи Миле Попйорданов - Download MP3 music or MP4 video:

Watch Video OnlineDownload MP3 Download Video

Are you the owner of this convertable material and do you want to disable the conversion of your media on clip.dj? Then you can request a conversion block for this video.

Similar videos which can be converted to MP3 music or MP4 videos
3:03
Free MP3 Download of Болен ми лежи Миле Попйорданов●Ill lie Mile Popyordanov high quality MP4

Изпълнение на мъжка фолклорна група ,,Бански старчета'' от град Банско. Емблематична песен за Миле Попйорданов - брат на Орце Попйорданов - главният ,,гемиджия'' и атентатор в Солун през април 1903г. Родът Попйорданови - www.google.bg Солунските атентати от 1903г. - www.google.bg

istorik1973
3,763 views
15 Mar 2011
Download MP3
4:06
Free MP3 Download of Костадин Гугов: Болен ми лежи Миле Попйорданов high quality MP4

Изпълнение на живо на големия народен певец Костадин Гугов от 1994г. Live performance of the great folk singer Kostadin Gugov since 1994. Имплементација на живо на големиот народен пејач Костадин Гугов од 1994 година.

istorik1973
3,189 views
15 Mar 2011
Download MP3
4:59
Free MP3 Download of Слави Трифонов - Болен ми лежи Миле Попйорданов high quality MP4

Слави Трифонов - Болен ми лежи Миле Попйорданов

profesionalnikroiki
485 views
16 Jun 2011
Download MP3
4:37
Free MP3 Download of Епизод -Болен ми лежи Миле Попйорданов high quality MP4

Епизод -Болен ми лежи Миле Попйорданов Болен ми лежи Миле Попйорданов Болен ми лежи Миле Попйорданов. /2 На глава му стои старата му майка, жално го жали, милно го плаче. Стани ми, стани, мило мое чедо, /2 твоите другари по сокаци одат, жални песни пеят, тебе споменуват. Неговите сестри в църно пременени /2 сватба ке прават, брата ке женат, брата ке женат за църната земя. Неговата майка църно облечена /2 сватба ке прави, сина ке жени, сина ке жени за Македония. Бог да го прости Миле Попйорданов. /2 Миле Попйорданов за народ загина, за народ загина, за Македония.

brsqk
723 views
19 Apr 2011
Download MP3
5:30
Free MP3 Download of Болен ми лежи Миле Попйорданов - Илия Луков high quality MP4

Песен от албума "Едно мало дете"

abi4ko
2,867 views
16 Mar 2011
Download MP3
4:56
Стефифешън пее Болен ми лежи Миле Попйорданов

Стефифешън пее Болен ми лежи Миле Попйорданов

stefifashion
300 views
15 Feb 2011
Download MP3
4:21
Епизод - Болен ми лежи Миле поп Jорданов

bg.wikipedia.org Болен ми лежи Миле Поп Орданов [х2] над глава му стои стара му мајка, жално го жали, милно го плачи. Стани ми, стани, мое мило чедо, [х2] твојте другари по сокаци одат, жални песни пеат, тебе те спомнуват. Бог да го прости Миле Поп Орданов, [х2] Миле Поп Јорданов за народ загина, за народ загина, за Македонија. Неговите сестри в' црно облечени, [х2] свадба ќе прават, брата ќе женат, брата ќе женат за Македонија. Неговата мајка в' црно облечена, [х2] свадба ќе прави, сина ќе жени, сина ќе жени за Македонија. Bolen mi lezhi Mile Pop Ordanov [h2] nad glava mu stoi stara mu majka, zhalno go zhali, milno go plachi. Stani mi, stani, moe milo chedo, [h2] tvojte drugari po sokaci odat, zhalni pesni peat, tebe te spomnuvat. Bog da go prosti Mile Pop Ordanov, [h2] Mile Pop Jordanov za narod zagina, za narod zagina, za Makedonija. Negovite sestri v' crno oblecheni, [h2] svadba kje pravat, brata kje zhenat, brata kje zhenat za Makedonija. Negovata majka v' crno oblechena, [h2] svadba kje pravi, sina kje zheni, sina kje zheni za Makedonija.

makedonBULGAR
4,163 views
26 Dec 2009
Download MP3
1:51
Холандци на български - Миле Попйорданов

Амстердам, залата на кралския симфоничен оркестър на Нидерландия. Холандци пеят на български за Миле Попйорданов-2011-02-24 "Болен ми лежи" - Миле Попйорданов

VMOPO
305 views
20 Dec 2011
Download MP3
3:21
Free MP3 Download of Bolen mi lezi Mile Pop Jordanov -Болен ми лежи Миле Поп Јорданов high quality MP4

Oфицијална Химна на градот Велес „Болен ми лежи Миле Поп Јорданов Велес покрај другото ги воспева и своите борци, херои и закрилници, паднати за слободата на својот народ. Една таква елегија го оплакува јуначкото загинување на Миле Поп Јорданов, но и големата тага на Велес по него. Миле Поп Јорданов(1877 - 1901) бил македонски револуционер и просветен деец, член на ТМОРО, брат на познатиот велешки гемиџија Јордан Поп Јорданов - Орцето и на Петар Поп Јорданов. Роден е во Велес, а се школувал во битолската неполна машка гимназија и Духовната семинарија во Цариград. Бил исклучен од обете образовни институции поради својот бунтовнички темперамент и се се посветил на учителскиот позив. Како активист во револуционерната организација, се вклучил во реонската чета која дејствувала во Радовишко, загинува во борба со турскиот аскер во 1902 година, правејќи му отстапница на штипскиот војвода Караџов. Караџов успеал да се извлече од Велес, но цената за тоа бил животот на Миле поп Јорданов ,Имено несакајќи жив да падне во рацете на непријателот се самоубил. За да се заплаши народот во Велес, мртвото тело на Миле Поп Јорданов три дена останува на улица. а луѓето одејќи по сокаците говореле: "Бог да го прости Миле Поп Јорданов". Овие зборови прераснуваат во прекрасна елегија, како вечен паметник на Миле поп Јорданов.Во негова чест е испеана познатата народна песна Болен ми лежи Миле Поп Јорданов, која денес е и официјална химна на градот Велес. B.Temelkov

babuna007
7,434 views
15 May 2009
Download MP3
4:37
Free MP3 Download of Български Народни Песни - Миле Поп Йорданов high quality MP4

Насладете се на прекрасната мелодия и текст на една българска песен!!! :) :) :)

bigerbite
3,550 views
04 Mar 2011
Download MP3
3:04
Free MP3 Download of Силвия - Миле Попйорданов high quality MP4

www.silvia-bg.com

Силвия Мюзик
8,378 views
05 Mar 2009
Download MP3
Болен ми лежи Миле Попйорданов

  Hey guys! clip.dj is an easy online tool to convert videos from YouTube, Dailymotion and Vimeo to high quality MP3 music or MP4 video files. Important: You must agree to our terms of service before using this web application! Have fun! ;)

  How it works: Go to YouTube and find a video you want to download, copy its URL (like http://www.youtube.com/watch?v=MkviQTo67FM) into the text field at the top of this page and press "Go".


  clip.dj bookmarklet: clip.dj

  Drag the bookmarklet above to your browser toolbar, so you can download your MP3s and MP4s fast and comfortly by pressing on this bookmarklet whenever you're browsing YouTube.

  Another awesome shortcut: whenever you're on YouTube just enter the two letters "xd" before the video URL and press enter: http://www.youtube.com/watch?v=MkviQTo67FM => http://www.xdyoutube.com/watch?v=MkviQTo67FM ;)

  Loading...